Archive for februari 2016

Fem tecken på att du behöver en ny säng

Skulertilpassning

För hård eller mjuk?

Det viktigaste när du sover är att du har en säng som passar just din kropp. Sängen ska kännas skön men även ge dina höfter, dina skuldror och din rygg stöd. Att välja en säng med justerbar fasthet gör det möjligt att påverka hur djupt höftpartiet sjunker i förhållande till axelpartiet.

Har du en säng utan kantstöd?

En skön säng ska ha fler egenskaper än att vara lagom bred och lagom lång. De flesta av oss sover på sidan och när vi sover tillsammans med någon är det skönt att ha möjlighet att sova gott i hela sängen. Skillnaden mellan en vanlig säng och en säng med kantstöd är stor. När du kommer nära madrasskanten slipper du känslan av att falla ur sängen.

seng uten stabile kanter
er sengen din vanskelig å rengjøre?

Är din säng svår att rengöra?

En bra säng är både tvättbar och vändbar vilket förlänger sängens levnadstid. Dels kan du vända för att kunna sova på båda sidorna men du kan även vända håll på huvud- och fotända. Det gör det möjligt att behålla samma komfort år efter år. En fräsch och ren säng ger god sömn. Eftersom damm och kvalster förekommer naturligt i vår miljö är det viktigt med en säng som är tvättbar i 60 grader.

Nytt sovrum?

Ska du flytta eller byta sovrum kan det även vara dags att byta säng. Kanske får du mer plats och kan satsa på en större säng? Med sänggavel, nattduksbord och sängpall kan ett stort sovrum enkelt förvandlas till en harmonisk och intim miljö. Har du ett mindre rum kan det vara bra med högre sängben för möjlighet att skapa förvaringsutrymme undertill. Oavsett om du bor stort eller smått – satsa på en säng som passar din smak och låt sängen vara huvudmöbeln i ditt sovrum.