Hur väljer jag
rätt säng?


För att få en god natts sömn är det viktigt att sängen passar just till din kropp och dina individuella behov.

5 tips
när du ska köpa en ny säng


Vi tillbringar en tredjedel av livet i sängen. När du hittar en säng som passar just dig, kommer du att upptäcka vad god sömn egentligen innebär – att vakna utvilad och avslappnad, med ny energi.
Följ dessa enkla tips när du ska välja en ny säng:

1: Dina personliga krav och önskemål

Har du problem med skuldror eller rygg som du bör ta hänsyn till när du ska köpa en ny säng? Kanske känns sängen du har idag för hård eller för mjuk?

 

2: Pröva sängen i en butik

Vi tillbringar en tredjedel av livet i sängen. För att få den bästa avslappningen och sömnen är det viktigt att hitta en säng som passar just till dig och dina individuella behov. Endast du själv kan avgöra om sängen känns behaglig.

3: Har du en favoritposition när du ska somna? 

Pröva sängen i samma position som du föredrar att sova i för att säkerställa att sängen passar just din individuella sovställning.

 

 

4: Kontrollera att ryggen ligger rakt

För att få en god natts sömn, är det viktigt att dina muskler kan slappna av och att din ryggrad är så rak som möjligt. Din kropp kan återhämta sig och du kan vakna upp utvilad, med ny energi och redo för en ny dag.

 

 

 

5: Välj rätt huvudkudde för nacken

Nackens position är också viktigt för att kunna sova gott. Pröva både en hög och en låg huvudkudde så att nacken får korrekt position och den bästa avslappningen.

 

 

Våra olika sängtyper


Kontinentalsäng

Kontinentalsäng

Kontinentalsängen passar dig som vill ha hög komfort med personlig anpassning. Trippelfjädrande säng med två pocketmadrasser och fjädrande sängram med justerbar höftzon. 

Ställbar säng

Ställbar säng

Med den ställbara sängens fjärrkontroll kan du höja och sänka rygg- och fotpartiet vid behov. Perfekt om du vill läsa, se på film eller bara koppla av efter en hektisk dag. 

Ramsäng

Ramsäng

Ett perfekt alternativ för dig som vill ha bra sovkomfort till ett bra pris. De flesta av våra modeller är dubbeltfjädrande med en pocketmadrass och en fjädrande sängram med justerbar fasthet.

Ramsäng

Vändbar madrass

Har du redan en sängram och vill komplettera med en madrass? Då kan du välja Wonderlands vändbara madrasser med pocketfjädring. Perfekt til barnrummet.