Archive for oktober 2019

7 tips för god sömn

1. Prioritera din sömn
Vilken tid bör du lägga dig för att du ska känna dig utvilad när du vaknar?

2. Varva ner
Gå ner i varv en stund innan du ska sova. En varm dusch, läs en bok, skriv ner dina tankar, lyssna på musik eller drick något varmt.

3. En bra dygnsrytm
Att få tillräckligt med dagsljus varje dag, och gå upp och lägga sig vid ungefär samma tid, ger bättre dygnsrytm och sömn.

4. Optimera ditt sovrum
Vad gillar du bäst för att kunna sova gott? Mörka gardiner, kallt eller varmt? Låt ditt sovrum vara en lugn och harmonisk oas för avkoppling.

5. En säng som passar dig
Du kan slappna av bättre i en säng som passar dig. Kroppen kan vila längre i den djupa sömnen, du får bättre sömnkvalitet och kroppen kan återhämta sig bättre.

6. Din sovposition
Om du väljer en säng med justerbar höftzon och en bra skulderzon, kan du vara trygg på att sängen alltid kommer att passa dig och din sovposition.

7. En säng med tvättbar textil
Nytvättade sängkläder är härligt. Väljer du en säng där alla textilier kan tvättas, får du en sund och hälsosam sovmiljö i många år.

SÖMNTIPS
från våra sömnambassadörer:
Wonderlands sömnambassadör Emelie Forsberg
Emelie Forsberg,
professionell fjällöpare:

– Logga av en stund innan du läggar dig. Frisk luft på sovrummet och säng som passar dig.
Foto: Kilian Jornet.
 
Wonderlands sömnambassadör Rannveig Aamodt
Rannveig Aamodt,
professionell fjällklätrare:

– Se till att sängen och kudden passar dig få att du får den bästa sömnkvaliteten. Prioritera dig själv, lägg undan mobilen och varva ner innan du ska sova.
Foto: Nathan Welton.
 
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.

Tvättbar textil ger en sund sovmiljö

– Vi prioriterar en hälsosam sovrumsmiljö högt och vi har därför tvättbar textil på hela sängen – inte bara på bäddmadrassen. Med delbara blixtlås får varje del plats i en vanlig tvättmaskin, säger Arne Ove Grøvdal som är produktutvecklare på Wonderland.

Varför 60°C?

– Kvalster finns i alla hem och de trivs speciellt bra i sängen. För att bli av med kvalster är det viktigt att välja 60°C på tvättmaskinen. Vi har mycket höga krav på textiliernas hållbarhet och du kan därför vara säker på att de kan tvättas om och om igen och likaväl behålla sin kvalitet och form. 

Tips när du skal tvätta sängens textil

– Tvätta alltid i 60°C för att bli av med kvalster. Häng upp textilierna för att torka. Torktumlare ska inte användas. Kom också i håg att textilierna bara ska sträckas när de har torkat. Sträcker du textilierna när de är våta, kan de små textilfibrerna knäckas och textilierna kan krympa och bli mindre elastiska, tipsar Arne Ove Grøvdal på Wonderland. 

Så tvättar du sängens textil