Beds of Norway


Om Wonderland


Wonderland har producerat sängar i Åndalsnes i norska Romsdalen sedan 1969.
Vi fokuserar på att förstå människans behov av god sömn och vad kroppen behöver för att återhämta sig på bästa sätt. Wonderland vill bidra till att världen sover bättre.
Vårt jobb är att skapa de bästa sängarna.

 
Ambassador of Sleep
 
Made in Norway
 
25 years guarantee
 
Environmental certifications
 
 

Produktion i Norge
med lokala leverantörer

Vi är stolta över att våra sängar produceras i norska Romsdalen, mitt i en vild och vacker natur som ger oss massor av inspiration. Här har Wonderland producerat sängar sedan 1969. Vi samarbetar med et flertal lokala underleverantörer som ger oss en effektiv och närproducerad produktion.

Miljö och hållbar utveckling

I Wonderland arbetar vi systematiskt med att minska vårt ekologiska fotavtryck. Vi vill skapa hållbara produkter med trygga material som ger en sund och hälsosam sovmiljö.

Mer informasjon om miljö

Våra affärsområden

 • Butiker och återförsäljare

  Butiker och återförsäljare

  Som en av Skandinaviens ledande producenter av sängar och madrasser, finner du Wonderlands sängar hos återförsäljare i Norge, Danmark, Sverig og Finland. Wonderland finne också i Nederland, Belgia och Tyskland. I butikerna kan du pröva och få rådgivning om Wonderlands olika kollektioner.

 • Hotell

  Hotell

  Eftersom kunder i allt högre grad sover i kvalitetssängar hemma, märker hotellpersonal att efterfrågan på hotellsängar med hög kvalitet är större. Därför erbjuder vi ett antal sängmodeller till hotell, med samma unika egenskaper och Wonderlandkomfort.

 • Offshore och marina sektorn

  Offshore och marina sektorn

  Behovet för kvalitetsmadrasser har ökat inom offshore och marina sektorn. Fler och fler arbetsgivare ser hur viktigt det är med god sömn för effektiviteten och säkerheten på arbetsplatsen. och säkerheten.

1969 - 1971

Starten - en sval och torr madrass av skumplast

1969 var året då Wonderland startades i Åndalsnes i Norge under namnet Westnofa och vi producerade helt enkelt skumplast till möbelindustrin. Intresset för kundens upplevelse väcktes redan då av passionerade medarbetare. Därför skapade vi 1971 den första egna skumplastmadrassen, Welun 007, som var tillverkad på ett sätt som gav maximal genomströmning av luft. Det motverkade den täta, fuktiga och varma känslan som var vanlig vid användning av dåtidens madrasser.

1975 - 1977

Odd Slettøyen förändrar sovandet för alltid

Wonderlands andra anställde medarbetare i ordningen, Odd Slettøyen, var en mycket drivande intraprenör. Det blev tydligt 1975 då han efter en mässa kom tillbaka till Åndalsnes fylld av idén att tillverka en speciell typ av fjädermadrass. Rent tekniskt innebar det att spiralfjädrarna stöptes i själva skumplastlagren, något som Westnofa också fick Europapatent på. Odd genomförde sin vision om madrassen trots åtminstone ett nej från ägarna av Westnofa. Så tack vare Odds beslutsamhet föddes Welun 008 år 1977, företagets första fjädermadrass, och med den skapades den grundteknik som används än idag.

1983

Genombrott med fokus på fjädrar

Vi lärde oss mycket om vikten av bekvämlighet för en god sömn under de följande åren och lanserade därför vår andra fjädermadrass, W 1001, år 1983. Spiralfjädrarna utgjorde grunden till dagens pocketfjädring, och madrassen blev en succé. Det var den första madrassen på den norska marknaden som såldes med en toppmadrass, och den upplevdes som fräsch och modern.

1988

Vi säger nej till vattensängar och ja till Odd

I slutet på 80-talet var det vattensängar som gällde på sängmarknaden, och med facit i hand är vi stolta över att Wonderland valde att inte haka på trenden. Däremot kom Odd ännu en gång hem till Åndalsnes från en mässa, nu med idén att tillverka en kontinentalsäng (säng i tre delar med fjäderbotten, fjädermadrass och bäddmadrass). 1988 presenterades Wonderland 3000 - Norges första kontinentalsäng. Självklart hängde vi med i den romantiska marknadsföringstrenden.

1990 - 2000

Export och garantier

Under 90-talet etablerar sig företaget på kort tid som den ledande madrasstillverkaren i Norge. 1996 var man redo att ta steget utomlands. Eget säljkontor i Sverige etablerades. Fabrikledningen hade stora förväntningar på utlandssatsningen och direktör Steinar Loe uttalade sig i lokalpressen att han hoppades att vinna nya marknadsandelar i både Sverige och Danmark. 1997 medverkar man på Köpenhamnsmässan och där blir den elektroniskt justerbara sängen "Activ" det stora attraktionen.

Hållbar fjädring ger livstidsgarantii
Under 90-talet utvecklades vår pocketfjädring helt och därigenom kunde vi erbjuda livstidsgaranti på vår fjädring och 5 års totalgaranti. Vi fokuserade också på hälsa och därför har vi nu certifieringen Oeko-Tex® Standard 100 på alla våra sängar.

1990 - 2000

Vändbar madrass och tvättbar textil

Wonderland var de första i branschen att introducera vändbara madrasser och tvättbara textiler upp till 60 grader.

2000

Unique people - Unique beds

På 2000-talet har vi fortsatt att fokusera på våra kunder, och detta har lett till vårt nuvarande motto: Unique people - Unique beds. Därför har vi tagit fram fem unika egenskaper som är genomgående i vårt utbud: justerbar höftzon, skulderzon, kantstabil, tvättbar och vändbar.

2010

Justerbar botten

Under våren 2010 lanserade vi vår nya justerbara botten. Kravet på en bekväm säng blir större och större för många av oss. När vi köper en ny säng letar du efter en säng som ger komfort och är skräddarsydd exakt efter dina behov.

2011

Sänggavel, lagring och ben ... allt i ett

Under 2011 införde vi konceptet L1, ett helt nytt koncept som ger sängen en elegant design och funktion. Gavel, skåp och ben är täckta i samma tyg som sängen. Du får en enhetlig design i sovrummet, medan du kan njuta av Wonderlands berömda komfort och egenskaper som garanterar dig god sömn i många år.

2012

Unika egenskaper

Vårt fokus på våra kunder, har lett till att vårt nuvarande motto: unika människor - unika sängar. Därför har vi tagit fram fem unika egenskaper som återkommer i vårt sortiment: justerbar höftzon, skulderzon, kantstabil, tvättbar och vändbar.

2015

Wonderland Adaptive

En ny generation sängar med fokus på den unika människan. Enkel att justera. Enkel att anpassa. Helt speciellt för dig. Med Wonderland Adaptive kan du flytta runt de tre pocketkassetterna, mjuk, medium och fast. På detta enkla sätt kan du välja den fasthet du vill ha under höften och skuldran. Dessutom får du optimal anpassning när du kan justera lamellerna i sängens botten

2015

Dress up your bed

Wonderland ger dig frihet. Med vår nya kollektion kan du skapa din egen stil och ditt eget Wonderland. Vi inspirerar dig med våra fyra nya designstilar; New Nordic, Cozy Modern, Contemporary Classic, Raw de Lux.

2019

Återvinningsbar textil

Wonderland RECYCLABLE är en textil som produceras av restprodukter. Upcycling reducerar användningen av nya råvaror genom att återanvända restmaterial på nya sätt.