Wonderland - god sömn och avslappning

– Här kan jag varva ner


–  Mitt drömsovrum är ljust och minimalistiskt, med hög takhöjd och smart förvaring. Här kan jag varva ner och få den avslappning jag behöver efter en lång resa eller ett långt träningspass. 

Rannveig Aamodt är professionell klätrare och sömnambassadör för Wonderland. Hon växte upp i norska Romsdalen och bor nu i USA där hon också jobbar som fotograf.

– När jag var yngre, var jag en av de som fungerade ganska bra utan att sova så mycket. Nu när jag har klätringen som yrke, där jag alltid måste prestera på högsta nivå, ser jag hur viktigt det är att få tillräckligt med återhämtning och god sömn, säger Rannveig. 

Sängens betydelse för sömkvaliteten

– I många år trodde jag att det var klättringen som gjorde att mina armar lätt domnade bort. Nu vet jag att både sängen och kudden betyder mycket för cirkulationen och belastningen på skuldrorna. Som sömnambassadör för Wonderland, har jag blivit mer medveten på vlken säng och kudde som passar mig. Nu kan jag sova hela natten, utan att behöva vända mig flera gånger. Detta har gett mig bättre sömnkvalitet, säger Rannveig. 

Återhämtning och prestationer

– Vila och återhämtning er extra vktigt när jag tränar. Efter en lång och aktiv dag, är det perfekt att få varva ner med att ha benen lite högre i sängen. Det ger bättre blodcirkulation och kroppen återhämtar sig snabbare. Det är också extra lyxigt att kunna justera sängens rygg när jag vill ta det lugnt och se på några avsnitt av min favoritserie, säger Rannveig Aamodt. 

 

Rannveig Aamodt
Rannveig Aamodt:
– Mina bästa sömntips är att se till att sängen och kudden passar dig. Varva ner innan du ska sova och lägg undan mobilen.
Foto: Terje Aamodt.
 
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.