Wonderland Ambassador of Sleep:
Rannveig Aamodt


– En god natts sömn är viktigt för allt jag gör. Om jag sover för lite blir jag trött och okoncentrerad. Sporten jag håller på med, kräver att jag är 100% fokuserad. 

Rannveig Aamodt är professionell klättrare och sömnambassadör för Wonderland. Hon växte upp i norska Romsdalen och bor nu i USA där hon också jobbar som fotograf. Träning och naturupplevelser är hennes stora passioner.

– God återhämtning är extra viktig när du tränar. Sömn och vila ger dig bättre utbyte av träningen och gör kroppen klar till nästa träningspass. 

Har du regelbundna sömnrutiner?
– Ja, och mycket mer nu än tidigare. När jag började satsa på klättringen, förstod jag hur mycket sömnen betydde för mina prestationer. Nu lägger jag mig helst senast kl. 23.00, och varvar ner med yoga eller en bok den sista timmen före jag lägger mig.

Vad är viktigt för dig för att sova gott?
– Se till att du har en säng som passar till din kropp. Det är det viktigaste för mig. Jag trodde i många år att det var klättringen som gjorde att mina armar lätt domnade bort. Nu sover jag hela natten, utan att behöva vända mig flera gånger.

– Och så rekommenderar jag att lägga undan mobilen en timme innan du lägger dig.  

Vad är ditt bästa tips för återhämtning efter ett långt träningspass?
– Ät sunt och hälsosamt i förhållande till hur aktiv du är. Jag älskar att ta ett kallt bad efter en varm bastu. Men det viktigaste av allt är mycket skratt och massor av god sömn!

Instagram: rannveigaamodt

Foto: Nathan Welton (överst), Terje Aamodt (till höger)

Rannveig Aamodt på Store Trolltind i norska Romsdalen
Rannveig Aamodt
på Store Trolltind i Romsdalen, Norge.
Foto: Terje Aamodt.
 
Drømmesoverommet til Rannveig Aamodt
Rannveigs drömrum
är ljust och minimalistiskt. En plats där hon kan varva ner och slappna av etter en lång resa eller ett långt träningspass.
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.