Naturligt välbefinnande
med Pulse Latex


– Pulse Latex är en miljövänlig och miljöcertifierad latex, som produceras av saften från det tropiska gummiträdet.

– Med Pulse Latex i bäddmadrassen får du det senaste inom latexteknologin. Ett exklusivt material som ger ett perfekt sovklimat med den bästa tryckavlastningen och hållbarheten, säger Arne Ove Grøvdal, produktutvecklare på Wonderland.

Naturligt antibakteriell

– Pulse Latex är perfekt för dig som prioriterar en ren och hälsosam sovmiljö. Pulse Latex är naturligt antibakteriellt och naturligt resistent mot kvalster. En speciell cellstruktur med miljontals små luftbubblor ger dig en madrass med mycket god ventilation och fuktreglering, berättar Arne Ove Grøvdal på Wonderland.

Miljövänlig produktionsprocess

Jämfört med andra latexvarianter, har Pulse Latex en miljövänligare produktionsprocess som minimerar energiförbrukningen.

Behandlad latex

Den naturliga latex som finns i Wonderlands madrasser behandlas med höga temperaturer - en metod som kallas vulkanisering. När latex har behandlats, kan inte de proteiner som orsakar allergiska reaktioner utlösas. Det som kan orsaka latexallergi är obehandlad latex som bland annat finns i konserveringsmedel, latexhandskar och obehandlade latexprodukter. Med Wonderlands madrasser kan du vara säker på att du bara får latex som är behandlad med vulkansering.

Miljöcertifierad

All vår latex är miljöcertifierad.

Wonderland bäddmadrasser