– En lugn oas för avkoppling


– Mitt drömsovrum är ljust, rumsligt och luftigt. För mig är det viktig att sovrummet är en plats där jag kan varva ner och slappna av. 

Emelie Forsberg är professionell fjällöpare och Wonderlands sömnambassadör. Hon bor på en gård vid Romsdalsfjorden i Norge där trädgården med blommor och grönsaker, är ett av hennes stora interessen. 

– I mitt sovrum vill jag gärna ha stora fönster eller dörrar så att jag kan få in mycket ljus och frisk luft. Jag älskar min trädgård och utsikten mot fjällen och fjorden. Att kunna gå rätt ut i trädgården när du vaknar på morgonen, njuta av utsikten, plocka några blommor, dricka en kopp kaffe på verandan – det känns fantastiskt lyxigt, säger Emelie.

Att prestera på hög nivå

Emelie Forsberg är världsmästare och europisk mästare i sin sport. Hon reser världen runt och i fjälltävlingar på sommaren och randoneetävlingar på vintern. 

– God sömn och återhämtning är väldigt viktig för att kunna prestera på hög nivå genom säsongen. Efter att jag blev sömnambassadör för Wonderland, har jag blivit ännu mera medveten på hur jag sover och att sängen ger mig den bästa avslappningen, säger Emelie.

Att få tillräckligt med sömn

– Om jag får för lite sömn i en längre period, påverkar det min träning. Kroppen känns tung och jag kan inte prestera lika bra. Som tur är älskar jag att sova, och lägger mig gärna tidigt på kvällen, säger Emelie Forsberg.

Emelie Forsberg
Emelie Forsberg:
– Mina bästa sömntips är att logga av en stund innan du lägger dig. Frisk luft på sovrummet och en varm filt på täcket.
Foto: Kilian Jornet.
 
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.